Achel, koko nimeltään Brouwerij der Sint-Benedictusabdij de Achelse Kluis on belgialainen, kahdeksasta hyväksytystä trappistipanimosta pienin. Panimo sijaitsee (yllätys yllätys) Achelissa, Belgiassa ja on toiminut jotakuinkin vuodesta 1648, jolloin hollantilaiset munkit perustivat kappelin Acheliin.

Tämän jälkeen Achel on käynyt läpi monta muutosta Ranskan Vallankumouksesta Maailmansotaan ja kappeli on tuhoutunut yhteensä kolme kertaa. Nykyisellään panimo on ollut pystyssä vuodesta 1998. Aika mielenkiintoista kun miettii miten monta asiaa panimon tulevaisuuteen on vaikuttanut. Sinnikkäitä kavereita.

2014-05-09 23.26.58

 • Panimo

  Brouwerij der Sint-Benedictusabdij de Achelse Kluis

  Brouwerij der Sint-Benedictusabdij de Achelse Kluis

 • Tyyli

  Belge

  Belge

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  8%

 • Hinta

  4.55€

Väri on kullankeltainen. Vaahtoutuu miellyttävän pilvipeitemäisesti ja paljon, eikä laskeudu lasiin ihan kerralla. Hieman makea, mutta ei lähellekään ylimakeaa. Hieman siirappimainen jälkimaku. Karamellimainen, mukavan pehmeä ja miellyttävä olut kaiken kaikkiaan.

Belgihiivainen, aromikas, mausteinen. Melko perus belgitrappiksen makuinen, mutta toimii sellaisenaan erittäin hyvin. Trappistit harvoin menevät pieleen. Kerro minulle huono trappist-olut – ei ole tullut vielä vastaan.

Muistelen pitäneeni tummasta versiosta enemmän, mutta kyllä tätäkin juo erittäin mielellään.

Erittäin hyvä vaaleampi belgialainen.

Achel 8° Blond
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *