Seppälän Prismassa tuli vastaan jokunen viikko sitten Panimo Hiisin uusi olut MuKaVa, jonka etiketti tapansa mukaan kiinnitti huomion. Tätä olutta ei ole näkynyt muualla kuin Prismassa, johtuen ehkä samasta syystä, joka etiketissä hyvin selitetään auki:

KELJON PRISMA 20-V JUHLAOLUT
Prosenttejaan täyteläisempi pehmeä tumma olut, josta voit aistia Keljonkankaan mäntymetsien mustikkaiset aromit. Seurusteluun ja jälkiruoaksi talvi-iltoihin – mustikkapiirakka aikuiseen makuun!

Lisäaineeton, suodattamaton ja pastöroimaton käsityöolut. Valmistettu Jyväskylässä. Parasta ennen 30.4.2014

2014-12-13 00.14.11

 • Panimo

  Panimo Hiisi

  Panimo Hiisi

 • Tyyli

  Erikoisuus

  Erikoisuus

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Prisma Jyväskylä Seppälä

  Prisma Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  ?€

2014-12-13 00.14.28

Kaataessa vaahtoa syntyy reilusti, kuitenkin niin että jalalliseen lasiin olut kaatuu melkeinpä kerralla. Tuoksu oluessa on paahteisen täyteläinen. Joukosta erottaa ehkä mustikkaa, mutta vain siksi että tietää oluessa olevan hieman mustikkaa. Paahteisuuden taustalta ei ainakaan omaan nenään tartu mitään muuta tähän hätään. Yllättävän täyteläinen tuoksu joka tapauksessa. Tätä kelpaa nuuhkia.

Maku on ensialkuun odotetun pehmeä, paahteinen ja kyllä sieltä kauraisuuttakin löytyy. Mustikkaisuus ja vaniljaisuus jää taka-alalle, enkä äkkiseltään löydä niitä mausta ollenkaan. Kyllä tässä paahteinen kauraisuus maistuu läpikotaisin erittäin dominoivasti ja kaikkea muuta pientä saa hakemalla hakea.

Lämmetessään oluesta erottuu hieman paremmin mustikkaisuus ja vaniljaisuus, mutta edelleen vaisuksi jää. Enpä silti valita, hyvä että olut ei ole liian makea, vaan sopivan hapan ja täyteläinen kokonaisuus. Pidän kyllä kovasti. Tämä on sopivan paahteinen, eikä liian perinteinen tumma olut. Hyvin juhlallinen. Tykkään.

Panimo Hiisin taidonnäyte hyvästä juhlaoluesta.

Panimo Hiisi Mukava juhlaolut
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *