Python IPAa tuli Alkon valikoimaa jo jokunen viikko sitten, mutta olin myöhässä ensiryntäyksissä ja jäin kuivin suin. Olutta tuli uusi satsi hiljattain ja kerkesin nappaamaan yhden itselleni. Little Valleyn Panimolta olen aiemmin maistanut vain yhtä toista olutta melkein tasan vuosi sitten, vaaleaa vehnää nimeltään Hebden’s Wheat. Joka oli muuten hyvä.

Little Valley on brittipanimo, joka sijaitsee Penninen nummella Cragg Valessa Hebden Bridgen lähellä West Yorkshiressä (ah, kuinka pidänkään enkkunimistä). Panimon kaikki oluet ovat orgaanista, luomua, eli ainekset valitaan tarkoin ja ne tulevat luonnosta ja läheltä. Panimo on Soil Association ja Vegan Societyn virallisesti hyväksymä.

Little Valleyn perusti vuonna 2005 Wim van der Spek vaimonsa Sue Cooperin kanssa Wimin elämänmittaisen intohimon tuloksena. Wim on harrastanut oluenpanemista jo hyvin pienestä ja halusi muidenkin kokevan oluitaan. Kovin paljoa tämän laajemmin panimosta ei kerrota heidän sivuillaankaan. Panimo mainostaa itseään vegaaniystävällisenä ja luonnonmukaisena. Heiltä myös kuulemma löytyy eri tahojen hyväksymää Real Alea. Mitä se sitten mahtaa ollakaan, se aina vähän vaihtelee, riippuu keneltä kysyy. Vaikka kyseessä on kohtalaisen uusi panimo heidän oluihin törmää myös täällä kotosuomessa niin Alkon kuin ruokakauppojenkin hyllyillä. Etiketit ovat samankaltaisia rakenteeltaan ja hyvin simppeleitä.

Näin viikon täysin oluttoman jakson jälkeen pistetään maistoon Little Valleyn IPAa.

Ostopaikka

Keskustan Alko, Jyväskylä.

Hinta

4,55 €

Pakkaus

0,5l tummanruskea pullo.

Panimo

Little Valley Brewery, Cragg Vale, Hebden Bridge, West Yorkshire, Englanti.

Oluttyyli

Englantilainen IPA.

Alkoholipitoisuus

6,0 %

Olut kuohuu lasissa runsaasti. Väri on samean kellertävä. Tuoksuu jotenkin hiivaisesti ja joku sanoi tuoksuvan myös ”tonnikalalta”. Kieltämättä mielleyhtymä löytyy vivahteesta. Ei kovin raikas vaan enemmänkin tunkkainen tuoksu.

photo 2

Takaetiketti:

Organic Bottle Conditioned Python IPA
Brewing Knowledge, Love and Passion

Little Valley Brewery sits high on the Pennine moorland of Cragg Vale near to Hebden Bridge, West Yorkshire. We brew an inspired range of beers, naturally refreshing adn full of good taste.
Taste Notes: Python IPA is a straw coloured, double hopped, original IPA that provides a strong malty taste with a delicious balance of hops and bitterness. This beer will easily survive the long journey to India.
To enjoy Python IPA as its best: Python IPA is a bottle conditioned beer. Connoiseurs prize such beer as it continues to mature in the bottle and carbonates naturally. Store the bottle upright in a cool environment for at least 24 hours. Carefully pour the beer into a glass and stop when the yeast sediment reaches the neck of the bottle.

Wim van der Spek – Master Brewer

Maultaan ensimmäisenä puskee perinteistä brittitunkkaisuutta ja katkeroa esiin ja on melko vaikea erottaa ensialkuun tästä mitään muuta. Ruohoisuutta, kitkeryyttä, jopa kissanpissamaisuutta havaittavissa. Sitruksisuutta löytyy tasapainoisesti kokonaisuudesta ja se jää myös elämään maistelun jälkeen. Pitkä maku, mutta ei loppupeleissä kovin miellyttävä. Katkera, nahkea, plussaa pienestä kirpeydestä. Bitterimäinen IPA, josta ei oikein jää jälkipolville kerrottavaa.

Nyt jälkikäteen mietittynä tämän olisi voinut jättää jemmaan kypsymään ja maistella syssymmällä. Ehkä vielä liian raaka tapaus. Mutta toisaalta en ole enkkutyylisten oluiden suurin fani muutenkaan.

Vähän liiankin keskinkertainen, kitkerä brittiolut.

Little Valley Brewery Python IPA
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *