Huomasit varmaan, että täällä näyttää erilaiselta? Tällä viikolla sain kipinän jo pitkään kyteneen turhautumisen myötä ja viikonlopun aikana koodasin muutaman tunnin – tässä lopputulos. Miksi päädyin ulkoasu-uudistukseen? Minäpä kerron.

Perustin tämän olutblogin keväällä 2014. Ensimmäinen ulkoasu ehti olla netissä viikon, se oli sellainen vaaleankeltainen, kauhia ilmestys. Toinen versio olikin jo sitten huomattavasti parempi, kunnes vuodenvaihteessa pistin vielä sitäkin hieman uusiksi. Yläosassa pyöri fiilisvideo ja sivupalkissa rullasivat tweetit ja Panimo Hiisi -tilastot. Viimeksi Huurteinen näytti tältä:

huurteinen.fi-small

Ongelmana viimeisimmissä ulkoasussa oli kuitenkin omasta mielestäni ehkä liiallinen sekavuus. Halusin että kuvilla ja teksteillä olisi enemmän arvoa ja muu höttö ei veisi niin paljon huomiota selatessa. Siksi päätin pistää koko paletin uusiksi selkeyttämällä hieman. Ja kuten moni vapaa-ajan projektini, tämä oli jälleen tapa opetella jotain uutta, kuten etusivun loputonta rullausta (huomaat kun menet sivulla tarpeeksi alas).

Kokeilin täällä jopa jossain vaiheessa chattiakin, mutta huomasin että viestit kaikuivat kuuroille korville kun en ehtinyt vastaamaan. Sinä, joka kehuit sivuja (kiitos!) ja kysyit onko nämä tehty Squarespacella – ei, kyllä aivan itse olen tehnyt WordPressin päälle sivuni käsityönä alusta loppuun saakka. Verkkosivujen vääntäminen on minulle paitsi työ, mutta samalla yhtä rakas harrastus kuin oluen maistaminenkin. Sivupalkki sai mennä, sillä onhan sivupalkittomuus nyt trendikästä. Ei vaan, oikeasti kaikkien tilpehöörien ei tarvitse tulla joka paikkaan mukaan, kuten olutblogeissa on tapana.

Samoin kommentoinnista ja muusta oli tullut palautetta, se kun ei ihan täydellisesti toiminut. Nyt kommentointikin on uusittu, joten pistä ihmeessä viestiä mikä toimii ja mikä ei.

Nyt ansaittu olut. Hörpsis ja kippis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *