Mobiililaitteella julkaistu kirjoitus.

Innostuin tällä kertaa bloggaamaan puhelimellani Alkosta äsken bussiin tallustettuani. Silloin tällöin käyn kärkkymässä Alkon hyllyjä josko löytyisi jotain uutta. Melko usein saa pettyä. Monesti hyllyissä ei ole mitään uutta viikkotolkullakaan. Riippuu kyllä todella paljon myös myymälästä. Jyväskylässä on omalla alueellani tietääkseni vain pari hyvän olutvalikoiman omaavaa Alkoa; Keskusta ja Prisma.

Lähin ruokakauppani on Seppälän Citymarket ja usein harmittaa se että Citymarketin viereisen Alkon olutvalikoima ei päivity juuri koskaan kun taas Cittarin oluthyllyt ovat Jyväskylän parhaita. Vastoin Prisman Alkon hyllyt notkuvat olusia mutta itse Prismassa vaihtoehdot ovat kortilla. No, aina ei voi voittaa.

Taas kerran ainoa itselleni uusi tuttavuus lopussa.

Taas kerran ainoa itselleni uusi tuttavuus lopussa.

Tällä kertaa odottamani Beer Huntersin Muflonator oli päässyt hyllystä loppumaan. Sitä löytyi saapumispäivänä, jolloin en ollut seutuvilla poimimassa omaani mukaan. Kyselin hieman myyjältä, mutta ei ole tietoa milloin lisää on tulossa.

Kyselin myös yleisesti ottaen Alkoon tilaamisesta. Luulin sen olevan helpompaa, mutta sain aiemmin väärää tietoa. Tilata pystyy ainoastaan Alkon tolausvalikoimassa olevaa olutta ja mitä nyt katsoin niin valikoimat olivat aika onnettomat. Jos muuta olutta kaipaa, joutuu pulittamaan 40 euroa ylimääräistä. Puheet Alkon kökköydestä pitävät paikkaansa.

Myyjä pyöritteli silmiään kun kerroin että olutharrastajalle vaihtuvuus on tärkeää ja nykyvalikoima käy usein vähiin. Tosi nimittäin on että monet perusbisset lojuvat hyllyissä vuodesta toiseen ja paremmat vaihtuvat hitaammin. Mutta bisnes on bisnestä.

Pitänee katsella seuraavan palkkapäivän aikaan olusia netistä. Nyt jään bussista pois ja tämä bloggaus päättyy tähän.

0 kommenttia

  1. Parempia aikoja luvassa suomalaisille olutharrastajille ja pienpanimoille? | Huurteinen

    […] maita, joissa erikoisoluen hankkimista on vaikeutettu äärimmäisyyksiin. Kirjoitin aiemmin Alkon olutvalikoimasta ja oluen saatavuudesta Suomessa ja hämmästyttää vieläkin että pitää matkustella pitkin Suomea että saa nauttia […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *